Meander, Nijmegen

meander-nijmegen

Nijmegen

Architect

Pieter Oosterhout Buro voor Architektuur

Verwerker

Stukadoors- en Afbouwbedrijf M. van der Looy

Aannemer

Giesbers-Wijchen Bouw B.V.
De Meander is in 2018 volledig gerenoveerd, een resocialisatie afdeling ‘buiten de hekken’ van de Pompestichting. Het gebouw bevat 23 studio’s voor bewoners in de laatste fase van hun behandeling voordat zij terugkeren in de maatschappij.

Het gebouw was technisch en voor het gebruik verouderd. Inpandig is het pand gemoderniseerd en van meervoudige woonruimten verbouwd naar zelfstandige studio’s. Voor de energetische verduurzaming zijn gevels en dak geïsoleerd en kozijnen vervangen. Gezien de doelgroep gelden hoge eisen aan de gevels op grond van veiligheid en toegankelijkheid. De Meander is visueel het entreepand van het terrein, het gebouw staat solitair, omgeven door grote objecten. De renovatie is aangegrepen om een meer sculpturaal, alzijdig gebouw te maken, passend in de omgeving. De nieuwe curven Meanderen naar de buitenwereld. Dit geeft de gevels gelaagdheid en plasticiteit.

Een subtiele belijning in het stucwerk en de blauwgrijze tint geven de gevels een vriendelijke uitstraling. Aluminium kozijnen zijn uitgevoerd in grijs/brons metallic, subtiel constrasterend met de gevels. Ventilatieroosters zijn opgenomen in de kozijnen in wisselende blauwtinten voor een meer individueel karakter van de studio’s. De gerenoveerde Meander zorgt voor een comfortabele, eigentijdse woonomgeving en draagt bij aan het welzijn en herstel van haar bewoners. 

© michel kievits fotografie
TOEGEPASTE PRODUCTEN OP DIT PROJECT

Advies nodig?

Onze klantenservice staat voor u klaar.

stuur een e-mailbericht via:

mail naar infocenter@strikolith.com
Top