Veilig Wonen Aardbevingsprotectiesysteem

08 maart 2018

Beproefd systeem waar aardbevingsprotectie, duurzame afwerkingen en zelfs gevelisolatie samenkomen.

Strikolith presenteert, in samenwerking met diverse partners, het aardbevingsprotectiesysteem Strikolith Veilig Wonen. Strikolith Veilig Wonen staat voor aardbevings- en aardschokprotectie in combinatie met esthetische opwaardering van woning- en utiliteitsbouw. Wanneer er wordt gekozen voor het systeem in combinatie met Strikotherm gevelisolatie, betekent dit tevens een energetische opwaardering.

Bij aardbevingen en/of aardschokken vindt er een trillende of schokkende beweging van de aardkorst plaats. De sterkte in combinatie met de afstand tot de aardbeving of aardschok bepalen hoe groot de schade aan huizen en gebouwen is. Bovendien zorgt kleigrond voor een golvende werking aan het oppervlak wat ervoor zorgt dat de schade nog vele malen hoger uitvalt.

Huisprotectie.jpg

Met Strikolith Veilig Wonen komt Strikolith met een gerichte oplossing voor deze actuele problematiek. Veilig Wonen staat voor zekerheid én veiligheid in wonen: twee zaken waar gezinnen en bedrijven in problematische gebieden naarstig naar op zoek zijn. Eigenschappen

  • Hoge rekbaarheid en lage elasticiteitsmodulus
  • Dampdoorlatend
  • Geschikt voor nieuwbouw, renovatie- en herstelwerkzaamheden
  • Geen grote aanpassingen nodig in bestaande bouw
  • Kostenefficiënt 


Hybrid weefsel

De kracht van het systeem Strikolith Veilig Wonen zit in de mortelweefsellaag. Een specifiek ontwikkeld “hybrid quardraxial” weefsel zorgt ervoor dat horizontale, verticale en diagonale schuifkrachten worden opgevangen. De mortel, op basis van natuurlijke hydraulische kalk, vangt drukkrachten af. Deze specifiek ontwikkelde mortelweefsellaag vormt de basis voor diverse Strikolith systemen en afwerkingen, zelfs voor een Strikotherm Gevelisolatiesysteem.
Strikolith Veilig Wonen wordt aangebracht door gevelstucadoors en bij grotere schades onder begeleiding van bouwkundig ingenieurs. 

VeiligWonen2.jpg
 

Testresultaten

Links: Standaard gevelstucsysteem | Rechts: Strikolith Veilig Wonen


Systemen

1. Veilig Wonen - Ongeïsoleerd

Veilig Wonen systeemopbouw.jpg   
     1. Bestaande ondergrond
     2. t/m 4. Mortelweefsellaag
     5. Afwerking
 Mogelijke afwerkingen
Veilig Wonen afwerkingen.jpg

2. Veilig Wonen - Geïsoleerd met Strikotherm Gevelisolatiesysteem COMFORT

COMFORT-DEF.png

Wanneer er wordt gekozen voor de geïsoleerde variant van Veilig Wonen, dan wordt over de Veilig Wonen mortelweefsellaag een Strikotherm Gevelisolatiesysteem geplaatst, type COMFORT. Dit is een gevelisolatiesysteem bestaande uit een EPS-isolatieplaat, een mortelweefsellaag en een afwerking.Mogelijke afwerkingen 
Veilig Wonen afwerkingen.jpg


Eerste pilotwoning met succes afgerond!

In Uithuizermeeden, Noord Groningen, is de eerste pilotwoning met Strikolith Veilig wonen succesvol afgerond. Bij deze woning, waar door een aardbeving schade aan de gevel was ontstaan, is de ongeïsoleerde variant van Strikolith Veilig Wonen toegepast.

Veilig Wonen - Uithuizermeeden3.jpg Veilig Wonen - Uithuizermeeden4.jpg

Meer informatie

Neem voor meer informatie contact op met uw vaste Strikolith contactpersoon.
Klik hier voor meer contactinformatie

Top