Tip van Johan! Structuurspaan

20 november 2019

Tip van Johan.jpg

Met trots heeft Strikolith afgelopen maand voor een lichtgewicht revolutie gezorgd! Met O2 brengen wij 3 lichtgewicht afwerkingen op de markt die het zware vak van stukadoors en spackspuiters een stukje lichter maakt. Door de toevoeging van een lichtgewicht vulstof is het gewicht van deze producten niet alleen veel lichter, maar bieden de producten ook vele voordelen tijdens de verwerking. Op www.strikolith.com/O2 is alle informatie over deze innovatieve producten terug te vinden.

Onze topdemonstrateur Johan wil jullie graag weer helpen met een praktische tip, deze keer gericht op deze O2 sierpleisters! Johan: “Ik ben een enorme fan van de nieuwe Strikolith O2 sierpleisters, van zowel de Luna O2 voor binnen als de Orion O2 voor buiten. Naast het feit dat de emmers erg licht zijn, vind ik de producten ook heel soepel werken en leveren deze een mooi eindresultaat op! Graag wil ik jullie weer een praktische tip meegeven, om jullie zo het maximale uit deze schitterende producten te laten halen!”

Tip van Johan: gebruik een harde structuurspaan

Aanbrengen Strikolith Spachtelpleister Luna O2 ­of Strikotherm Spachtelpleister Orion O2
Net als de meeste andere sierpleisters voor binnen of buiten worden de O2 sierpleisters op korreldikte aangebracht met een roestvaststalen spaan. Voor het structureren van de O2 sierpleisters adviseer ik jullie om gebruik te maken van een harde structuurspaan, deze zorgt namelijk voor een het beste resultaat en een vlakke pleister. Bij de O2 sierpleisters liggen de korrels na de basislaag al goed op hun plek, het is dus niet nodig om deze tijdens het structureren nog te verplaatsen. Door gebruik te maken van een harde structuurspaan blijven de korrels op hun plek en levert die een egale en vlakke pleister op.

Wanneer gebruik wordt gemaakt van een zachtere structuurspaan, zal de korrel meer meegenomen worden over de muur of gevel, waarmee het structureren meer aandacht zal vragen.

structuurspaan O2
Een goed voorbeeld van een harde structuurspaan is de harde kunststof structuurspaan met groene greep van Alvernis (artikelnummer 101549). Deze is bij veel bouwmaterialenhandelaren te koop.

Samenvattend:
- Met behulp van een roestvaststalen spaan gelijkmatig op korreldikte aanbrengen
- Aansluitend met een harde kunststof structuurspaan de korrels goed en gelijkmatig verdelen, om vervolgens de sierpleister direct nog te ‘fatsoeneren’ (licht nalopen/vlakken).

Binnenkort weer een tip van onze meester Johan!
Top