Gerecyclede emmers

17 juni 2019Strikolith hecht veel waarde aan duurzaamheid, in alle processen en producten proberen we hier zo veel mogelijk rekening mee te houden. We stellen hoge eisen aan emmers; ze moeten sterk genoeg zijn als verpakking en tijdens transport en opslag. Daarnaast worden de emmers na gebruik ook nog toegepast voor andere doeleinden. Zo worden ze ingezet als 'gereedschap-emmer' of voor het aanmengen van diverse producten. Een emmer van gerecycled plastic moet dus ook sterk zijn.

Na veel onderzoek en testen heeft Strikolith er voor gekozen om gerecyclede emmers in gebruik te nemen. Alle verfproducten zijn als eerste overgegaan naar de nieuwe emmers. Deze zijn duidelijk herkenbaar aan de grijze kleur van de emmer. De grijze kleur is het gevolg van gerecycled kunststof. Vanaf heden zijn alle ronde emmers over naar gerecyclede emmers.

De emmers worden voor 96% gemaakt van post-consumer recycled (PCR) materiaal. PCR kunststof is ingezameld verpakkingsafval afkomstig van Nederlandse huishoudens.


De kwaliteit van het materiaal blijft gewaarborgd, en de emmer is net zo sterk als de voorgaande emmers. Maar dan een stuk beter voor het milieu!


De PCR-verpakkingsemmer is door Dijkstra Plastics op de markt gebracht. Dijkstra Plastics zoekt continu naar manieren om duurzame ontwikkelingen te verwerken in de kunststofindustrie. Door het gebruik van PCR materiaal wordt het gebruik van nieuwe grondstoffen met 98 procent gereduceerd. Hierdoor wordt een winst behaald van 90 procent aan CO2 uitstoot.

Top