Geopietra: Natuursteen op isolatie!

24 oktober 2017

Energiebesparing en comfortabel wonen in combinatie met harmonie, schoonheid en levensgevoel.

Dit Strikotherm Systeem, geeft de ontwerper de mogelijkheid om zeer exclusieve en geloofwaardige natuursteenafwerking te combineren met de bijzondere kenmerken van de Strikotherm gevelisolatie systemen.
Het Strikotherm gevelisolatiesysteem wordt hierbij voorzien van een extra, systeemeigen mortelweefsellaag en mechanische verankering. Hierna volgt de toplaag van Geopietra natuursteen. De steenstrips van gereconstrueerd natuursteen, gemaakt uit lava, zijn afkomstig uit Italië. In combinatie met (strak) stucwerk staat dit systeem garant voor een schitterende en unieke gevelafwerking!

Eeuwenoude natuursteen vind je in alle soorten, kleuren en maten. Op basis hiervan is ook het Geopietra assortiment ingericht. Het aantal mogelijkheden is vrijwel oneindig. Het Geopietra assortiment bestaat uit tientallen steenstripmodellen, verkrijgbaar in een variatie aan basis- en speciale kleurtonen.
Elke Geopietra steen wordt natuurgetrouw gereproduceerd op basis van natuurlijke grondstoffen en met de hand beschilderd, met als resultaat een uniek, ambachtelijk product. Door dit traditionele proces is elke steen anders en dus is elk eindresultaat uniek. 
Het reproduceren van natuursteen heeft vele voordelen: de stenen zijn ademend, licht in gewicht, van geringe dikte en hebben een vlakke achterzijde. Geopietra kan dus makkelijk bevestigd worden.

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden?
Laat je inspireren door onze brochure!

Het principe:


Geopietra genummerd.png

A. Strikotherm Hechtmortel GG
B. Strikotherm EPS WDV040/035/032
C. Strikotherm KST Hecht- en grondmortel + Strikotherm Glasweefsel Grof
D. Hechtmortel GEOCOLL + Wapeningsweefsel GEORETE van glasweefsel met grote maaswijdte (> 300 g/m2) + TOPFIX schroefplugen
E. Geopietra natuursteenafwerking. Afvoegen met lichtgewicht tweecomponenten-mortel GEOBI 

De Geopietra steenstrips van gereconstrueerd natuursteen:

Geopietra onderdelen.png

The Flagstone Company, Vaassen

Geopietra en Strikolith zijn een samenwerking aangegaan voor het verwerken van gereconstrueerde stenen op Isolatie in de Nederlandse markt. Dit systeem “Abitasistema” is een - getest en door beide leveranciers gegarandeerd - systeem.

Met Geopietra Steenstrips kunt u de meest mooie muren maken met een Natuurstenen uitstraling. Deze exclusieve gereconstrueerde stenen zijn licht in gewicht, ademend, zeer geloofwaardig, vorstbestendig, kleurvast, transparant, binnen en buiten toepasbaar. Daarnaast kennen de Geopietra steenstrips een beperkte dikte, vlakke achterkant en een hoge isolatiewaarde. Geopietra is zeer geloofwaardig, onderscheidt zich daarnaast in de markt en is haar tijd ver vooruit omdat er naast de vastgestelde formaten, ook samengestelde muren kunnen worden gemaakt. Wat u ook heeft gezien: iedere compositie is mogelijk. Er zijn meer dan 37 formaten, in 3-7 verschillende kleuren. U kunt de Steenstrips aansluitend met diverse voegtechnieken afwerken in 5 verschillende kleuren voeg.
In andere landen in Europa wordt al langer gewerkt met spouwloze muren welke voorzien zijn van een isolatie systeem. Het unieke van Geopietra Steenstrips is dus dat deze stenen met een kleine voorbewerking op isolatie kunnen worden verwerkt.

The Flagstone Company is agent van Geopietra binnen Nederland. Zij kunnen u bij het ontwerp of renovatie adviseren over de kleuren, formaten maar zeker ook over de hoekoplossingen, neggen, lateien of kozijnen. Daarnaast staat The Flagstone Company in contact met de beste zetters en beschikken over een zeer professionele showroom. U bent van harte welkom! The Flagstone Company, Aalbosweg 16, 8171 MA  VAASSEN, +31 578 560048.
Kijk voor meer informatie op www.natuursteenstrips.nl

Top