Werken bij

Beschikbare vacatures:

 • Strikolith Rayonmanager Zuid-West Nederland (m/v), 40 uur

 • Stage en/of Afstuderen

 Strikolith Rayonmanager Zuid-West Nederland (m/v), 40 uur

 Als fabrikant en -leverancier van gevel-, wand- en plafondafwerkingen is Strikolith al ruim 45 jaar bezig om nieuwe en bestaande gebouwen mooier en duurzamer te maken. Strikolith opereert in de markt van de “natte” afbouw in drie hoofdmarkten, te weten: stucmaterialen voor binnen en buiten (Strikolith), gevelisolatiesystemen en –afwerkingen (Strikotherm) en restauratieproducten (Bofimex). Naast Nederland is Strikolith actief in o.a. Duitsland, België, Scandinavië en het Verenigd Koninkrijk.

De afgelopen jaren is Strikolith veranderd en vernieuwd en nog meer markt gericht geworden. Dit heeft geleid tot groei en ook een andere marktbenadering. In verband met ziekte van onze huidige Rayonmanager Zuid-West Nederland zoeken wij naar een geschikte kandidaat voor de functie van:   

Rayonmanager Zuid-West Nederland (m/v), 40 uur

Het betreft een aanstelling van in ieder geval één jaar

Resultaatgebieden

De resultaatgebieden van de Rayonmanager zijn te verdelen in 4 gebieden:
 

1. Verkoopbeleid 

 • vertaalt het verkoopbeleid van zijn/haar rayon naar een operationeel jaarplan en verkoopprognoses van assortimentsgroepen (omzetdoelstellingen) en zorgt voor de uitvoering; 
 •  stelt de vereiste forecast/revenurapportages op; 
 • is actief in de ‘markt’ bij handelaren, uitvoerders (m.n. stucadoors) en architecten. Zorgt dat Strikolith producten worden voorgeschreven, geadviseerd en verkocht.  

2. Verkoop 

 • benadert potentiële klanten en maakt afspraken ter introductie van de organisatie en ter verkoop van haar producten, systemen en dienstverlening; 
 • rapporteert en signaleert ontwikkelingen in de markt (m.n. verkooptrends) en vertaalt deze naar verkoopmogelijkheden; 
 • verstrekt productinformatie en geeft technische adviezen, veelal in samenspraak met het Strikolith Infocenter en Strikolith demonstrateurs en speelt daarbij in op de behoeften en/of problemen van klanten;
 • draagt zorg voor het behalen van de omzet-, afzet- en met name margedoelstellingen binnen het toegewezen rayon; 
 • coördineert het maken en uitbrengen van offertes en heeft hierbij regelmatig contact met het Strikolith Infocenter; 
 • volgt acties op met betrekking tot openstaande betalingen en bewaakt debiteurensaldo (cijfermatig onderbouwen); 
 • houdt bij verkoop rekening met de geldende verkoopafspraken per assortimentsgroep; 
 • legt klant- en relevante gegevens vast in het CRM systeem en formuleert besprekingsverslagen en bezoekrapporten; 
 • stelt adviezen op en/of levert relevante en gevraagde informatie aan voor het opstellen van technische adviezen door het Strikolith Infocenter en is verantwoordelijk voor de verdere opvolging van de gegeven adviezen tot en met de uitvoering ervan; 
 • zorgt voor input en volledigheid van de klantendossiers (offertes, contracten, verkoopplannen en gespreksverslagen); 
 • representeert Strikolith op beurzen, bij presentaties en overige bijeenkomsten; 
 • houdt kennis op product- en commercieel gebied op niveau door het volgen van interne en/of externe trainingen; 
 • bedenkt marketingacties en zet in samenwerking met de afdeling Marketing verkoop bevorderende (marketing)acties in;
 • Initieert en geeft trainingen aan eigen relaties en handelaren. 

3. Relatiebeheer 

 • beheert een eigen klantenkring en onderhoudt hier contact mee; 
 • is op de hoogte van en draagt bij aan alle projecten in het toegewezen rayon; 
 • fungeert als aanspreekpunt voor alle relaties in zijn/haar rayon en zorgt ervoor dat kwesties buiten de dagelijkse gang van zaken worden doorgespeeld naar de betreffende functionaris/manager; 
 • draagt oplossingen aan voor mogelijke knelpunten van de klant, waarbij de producten centraal staan; 
 • bewaakt de klanttevredenheid door o.a. het evalueren van dienstverlening en producten bij klanten en onderneemt activiteiten ter verbetering hiervan; 
 • is op de hoogte van en maakt klachten van klanten bespreekbaar in het werkoverleg; 
 •  adviseert/informeert bestaande klanten over de organisatie, de dienstverlening en ontwikkelingen; 
 • initieert, organiseert en coördineert samen met de Strikolith demonstrateurs prospect-, klanten-, en productbijeenkomsten ter bevordering van de relatie en de verkoop.

4. Veiligheid en Kwaliteitszorg 

heeft inbreng bij het continue proces van veiligheid en kwaliteitsverbetering; 

handelt klachten van klanten af. Is hiervoor ook commercieel verantwoordelijk; 

bewaakt en ziet toe op de naleving van de veiligheid, milieu en kwaliteit van de organisatie binnen vastgestelde richtlijnen, procedures en bedrijfsvoorschriften en stemt verbeteringen en/of afwijkingen af met de KAM-coördinator. 

Profiel
De persoonlijke eigenschappen voor de functie zijn: communicatief vaardig, klantgericht, flexibel, gestructureerd, doorzettingsvermogen, pro-actief, zelfstandig, resultaatgericht, woonachtig in het rayonZuid West, of bereid hiernaar te verhuizen. Het hebben van ervaring in de stucadoorsbranche is een grote pré. Gevoel en kennis van stucmaterialen is dan ook onontbeerlijk.

De opleidingseisen voor de functie zijn: MTS/HTS bouwkunde of gelijkwaardige opleiding, MBO+/HBO werk- en denkniveau, commerciële opleiding en aantoonbaar succesvol, minimaal 5 jaar gerichte werkervaring.

Procedure
Voel je je aangetrokken tot deze functie of wil je meer weten? Neem dan voor 5 mei contact op met Hans Mascini (Algemeen Directeur) of Frans Hoefnagels (Hoofd P&O). Zij maken graag tijd vrij om met je van gedachten te wisselen en mogelijke vragen te beantwoorden.  

Lijkt de functie je op het lijf geschreven, dan wel, denk je dat je naar de functie kunt groeien, stuur dan Frans Hoefnagels (f.hoefnagels@strikolith.com) uiterlijk vrijdag 5 mei 2017 je CV en een korte motivatie.


Stage en/of Afstuderen?

Strikolith is een dynamische organisatie, die constant in beweging is en waar gevoel voor humor niet ontbreekt. Al vanaf 1971 is Strikolith karakterbepalend in gevel-, wand- en plafondafwerkingen.

Bij Strikolith worden initiatief en ondernemingsgezindheid als belangrijke waarden gezien. Werknemers van Strikolith kunnen rekenen op uitstekende arbeidsvoorwaarden en een gezellige werksfeer.

Strikolith is erkend als leerbedrijf én inspiratiebron voor aanstormend talent! Vandaar dat we aandacht besteden aan doorlopende stageplaatsen op de afdelingen PR & Marketing, Administratie, Personeel & Organisatie en Technische advisering.

Dus wanneer je op zoek bent naar een passende stageplaats of afstudeerstage, die aansluit bij je opleiding en interesse, schrijf dan een motiverende brief + C.V. naar de afdeling P&O ter attentie van de heer Frans Hoefnagels (f.hoefnagels@strikolith.com).


ADVIES NODIG?

Onze klantenservice staat voor u klaar.

Bel 0800 – 787 45 65 of stuur een e-mailbericht via:

mail naar infocenter@strikolith.com
Top